Кіборги та роботи на службі в науковців

Кіборги та роботи на службі в науковців
Якщо ви — перспективний молодий науковець, який дбає про свій імідж у Мережі, то у вас, скоріш за все, є кільканадцять сторінок у соціальних мережах, які потрібно регулярно оновлювати та підтримувати в актуальному стані. Але як знайти час на усі ці сторінки? Може спробувати кілька сервісів, які дозволяють автоматизувати роботу із соцмережами, —радить pan.bibliotekar. Одні з них, наприклад Buffer, чи Hootsuite, вимагають певного втручання людини, тому їх називають «кіборгами». Інші, наприклад IFTTT, повністю автономні, і їх ми зватимемо «роботами». Отож, що можуть дати науковцям кіборги та роботи? 

Buffer — пропонує зручний спосіб публікації нових повідомлень в соціальних мережах Twitter, Facebook, LinkedIn ітд. Додаток надає статистику і аналізує усю опубліковану вами інформацію. Можна заздалегідь запланувати пости в соцмережах, а також створювати автоматичні перехресні повідомлення між різними соціальними мережами. 

До речі, засновник Buffer якось поділився у блозі формулою нарахування зарплати співробітникам компанії — прочитайте, дуже цікаво. 

IFTTT — мешап-сервіс, який здатний об'єднати в єдиний інструмент різноманітні веб-сервіси. Назва розшифровується як if this then that – «якщо це, то те». Простий принцип роботи IFTTT — сервіс дозволяє створювати завдання (Recipe), яке складається з тригера (Trigger) та дії (Action). Відповідно, якщо відбувається якась певна умова, то спрацьовує тригер і запускає дію. 

Recipe можна створити самостійно, або скористатись бібліотекою IFTTT та обрати, чи змінити якийсь з готових рецептів. 

Hootsuite — менеджер соціальних мереж, який допомагає управляти переліком приєднаних соціальних мереж. HootSuite також пропонує статистику та дозволяє запланувати оптимальний час для публікацій. 

Ось такі нескладні сервіси готові допомогти науковцю зекономити купу часу. Однак, слід пам’ятати, що кіборгам та роботам ви можете доручати рутинні справи, але без живого активного обговорення робіт ваших колег — діла не буде.
20.04.2016
-