Половина українців не прочитала за рік жодної книги — опитування

Половина українців не прочитала за рік жодної книги — опитування


Тільки 43 % громадян України за останній рік прочитали хоча б одну книгу, 51 % — взагалі жодної. Крім цього, частіше читають жителі сходу та центру країни. 

Пише Кореспондент.

Менше половини українців (43 %) за останній рік прочитали хоча б одну книгу, 51 % — взагалі не прочитали жодної. Про це свідчать результати опитування, проведеного компанією Research & Branding Group у жовтні-листопаді 2017 року.   

Зазначається, що протягом останнього року схильність до читання книг частіше проявляли жінки, ніж чоловіки (48 % проти 38 %).   Найчастіше читачі книг зустрічаються серед осіб, які мають вищу освіту, а найрідше — серед осіб із середньою освітою (відповідно, 57 % проти 31%).   

Найчастіше читають жителі сходу та центру країни (відповідно 49 % і 46 %), тоді як в південних областях України — менше (34 %).   

Говорячи тільки про тих, хто читає книги (43 % опитаних українців), соціологи зазначають, що за минулий рік кожен прочитав в середньому близько 7 книг. Деякі з них за аналізований період прочитали не більше однієї книги, а деякі — кілька десятків.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що більше третини українців довіряє соцмережам як джерелу інформації.
26.02.2018
-